Ziua Internaţională a Toleranţei

Vă îndemnăm pe toţi să paşiţi într-un moment de introspectie cu privire la gradul de toleranţă pe care îl stăpâniţi şi venim în întâmpinarea dvs cu un scurt exerciţiu. În final, dacă doriţi să împărtăşim concluziile, suntem deschişi unei dezbateri pe baza acestei teme.

Imaginaţi-vă urmatoarele situaţii şi alegeţi varianta care vi se potriveşte în a vă descrie atitudinea:

 1. O persoană de culoare vine în întâmpinarea dvs pe stradă şi doreşte să vă adreseze o întrebare.
  1. Aștepți să vedeţi ce are de spus.
  2. Treceţi pe langă ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.
  3. Vă enervaţi şi vă îndepărtaţi.
 2. Seara vă întâlniţi cu amicii dvs şi discutaţi noţiuni contradictorii.
  1. Împărtăşiţi calm idei şi încercaţi să înţelegeţi şi celelalte concepte.
  2. Plecaţi curând, fiindcă nu aveţi dispoziţia necesară unei astfel de discuţii.
  3. Vă enervaţi. Este clar ca ceilalţi nu înţeleg ce aveţi de spus.
 3. Vecinii dvs de apartament ascultă prea tare un gen de muzica pe care nu-l apreciaţi.
  1. Le bateţi la uşă şi mergeţi să petreceţi. În fiecare zi puteţi descoperi ceva nou şi plăcut.
  2. Vă izolaţi închizând toate uşile şi geamurile.
  3. Le bateţi la uşă… ba nu! Chemaţi poliţia, mai bine!
 4. Sunteţi apelat pe mobilul personal de către un operator call-center care doreşte să vă facă o ofertă.
  1. Răspundeţi politicos chiar dacă până la acel moment nu consideraţi că aveţi nevoie de o nouă achiziţie.
  2. Răspundeţi, însă încheiaţi convorbirea rapid pentru că nu avea niciun rost.
  3. Seful vă va mustra pentru cele 5 minute de convorbire telefonică în timpul programului. Vă închideţi mobilul!
 5. În parc, pe o bancă alăturată, vedeţi două persoane de acelaşi sex, sărutându-se.
  1. Dragostea e frumoasă în orice formă.
  2. Nu le acordaţi atenţie.
  3. Începeţi să ţipaţi la ei/ele.
  4. Vă întoarceţi şi plecaţi, oricum ziua dvs a fost stricată.
 6. Mergeţi la o întâlnire şi descoperiţi că persoana cu care vă aflaţi nu crede în Dumnezeu.
  1. Există un singur început al acestei lumi, oricare ar fi acela merită respectat.
  2. Nu vă sunt clare motivele deciziei celuilalt şi nici nu prea vă interesează.
  3. Porniţi imediat în căutarea unui lăcaş de cult din apropiere pentru a-i arăta interlocutorului adevarul.

 

Dacă majoritatea răspunsurilor dvs au fost a):

A tolera înseamnă a susţine, a menţine şi cateodată a răbda. Se pare că vă descurcaţi foarte bine în a face faţă situaţiilor dificile. Toleranţa este asociată cu întâplările negative (opinie, acţiune, provenienţă) petrecute, însă dvs nu întâmpinaţi probleme în a accepta, respecta şi aprecia diversitatea.

Dacă majoriatea răspunsurilor dvs au fost b):

Dvs aţi dobândit în timp un grad moderat de toleranţă, însă mai aveţi de lucrat la asta. Indiferent de poziţiile inferioare/superioare pe care le ocupaţi, trebuie să vă amintiţi că ceilalţi au libertate de decizie, fără a-i judeca sau critica. Pe viitor, încercaţi să acceptaţi în mod deliberat alte păreri, convingeri, moduri de a gândi.

Dacă majoritatea răspunsurilor dvs au fost c):

Toleranţa dvs atinge deseori limita cea mai scăzută. Se pare că faceţi parte din categoria intoleranţilor, care nu îi tolerează nici măcar pe cei toleranţi. Orice nu se pliază pe convingerile dvs este greşit. Descoperiţi toleranţa! Aflaţi că există categorii de persoane diferite şi învăţaţi să nu mai acţionaţi pe baza impulsurilor.

Ziua Internaţională a Stiinţei pentru Pace şi Dezvoltare

Astăzi vorbim despre “World Science Day for Peace and Development” sau pe limba celui mai iubit dintre pământeni aceasta s-ar traduce ca fiind “Ziua Internaţională a Stiinţei pentru Pace şi Dezvoltare”.

Începând din 2001, în fiecare an, pe 10 Noiembrie, ne aducem aminte despre cum #ştiinţa#pacea şi #dezvoltarea sunt interconectate. Prin intermediul obiectivelor stabilite de UNESCO, statele partenere dialoghează şi cooperează să aducă dezvoltarea ştiinţei în beneficiul societăţii.

Precum şi ceilalţi ani, fiecare este privilegiat să primescă o temă, iar cei mai sus menţionaţi au stabilit pentru 2017 urmatoarea: “Science for Global Understanding”.

Înțelegerea globală este esențială pentru pacea și dezvoltarea durabilă, prin faptul că promovează angajamentul indivizilor și comunităților locale în schimbul de cunoștințe pentru acțiuni și schimbări comportamentale. Știința este astfel in centrul inţelegerii globale, deoarece nu numai că ne ajută să înțelegem lumea, ci și unii pe altii. În plus ajută și la proiectarea, dezvoltarea și implementarea schimbărilor pe care ni le propunem.

Pentru cunoscătorii de limbă engleză ataşăm mai jos mesajele oficiale UNESCO din ultimii ani:
https://www.youtube.com/watch?v=NAr3xJ51Jb0 (2013)
https://www.youtube.com/watch?v=Ybiny-SE-qY (2014)
https://www.youtube.com/watch?v=Uac8lTTr3FY (2015)

Aşteptam cu nerăbdare cuvintele ce ne vor fi adresate în acest an! Până data viitoare.. PACE!

24 Octombrie – Ziua Internațională a Națiunilor Unite

Salutare, dragi prieteni! Revenim după o lungă perioadă de absenţă cu un nou post pe blog, prin care vă oferim mai multe informaţii ca să ne puteţi cunoaşte mai bine:

 

Oare v-aţi întrebat vreodată de unde avem atâtea sărbătorite şi cine sunt aceste Zile Internaţionale pe care le tot anunţăm pe pagina noastră?! Ei bine, sunt oaspeţii de seamă ai calendarului Naţiunilor Unite, cu care ne indentificăm şi pe care avem plăcerea să le evidenţiem printr-o activitate on-line sau off-line în fiecare an (pe cât este posibil).

Exact! Ai fost foarte atent! Am zis Organizaţia Naţiunilor Unite, cea mai importantă organizaţie internaţională. Astăzi este despre ei, cei care s-au înfiinţat pe data de 24 Octombrie 1945 (72 ani) şi alături de care noi (România), ca stat, suntem alături din 1955, lângă alte 192 de state membre.

Aceasta are sediul la New York şi utilizează în mod oficial şi simultan 6 limbi străine: araba, chineza, engleza, franceza, rusa și spaniola, în care sunt traduse cu rapiditate toate documentele, respectiv conferinţele.

ONU este în stare de acte de seamă şi militează pentru pacea mondială, respectarea drepturilor omului şi cooperarea internaţională.

Naţiunile Unite declară în fiecare an o tematică. Spre exemplu, anul 2005 a fost Anul sportului și al educației, anul 2006 a fost declarat Anul secetei, anul 2009 a fost Anul reconcilierii, iar anul 2010 a fost Anul biodiversității.

Un fapt de menţionat al activităţii ONU în raport cu România ar fi centrul de tranzit pentru refugiaţi din Timişoara, cu o capacitate de 200 de personae, coordonat şi finanţat de Naţiunile Unite. Statisticile arată că de la sfârşitul anului 2008 şi până la finele anului 2011 Centrul de Tranzit în Regim de Urgență a găzduit temporar 638 de refugiați.

ONU chiar salvează  vieţi şi acesta nu este un cliché: furnizează alimente constant unui număr de 90 mil. de persone, finanţează circa 12-13 mil. de dolari pentru situaţiile de urgenţă, oferă vaccinare gratuită pentru 53% din populaţia lumii şi, în final, mobilizează 120.000 de personae de pe 4 continente pentru menţinerea păcii.

Până data viitoare vă lăsăm ataşat site-ul oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite (http://www.un.org) şi un link care vă direcţionează către calendarul cu pricina (http://www.un.org/en/sections/observances/international-days).

Echipa C.O.S.I transmite gânduri bune Naţiunilor Unite şi urări pentru un an cât mai prosper! Pe curând!

Ziua Internationala a Caritatii

Asociatia “Ana si Copiii” impreuna CSR Group Împreună rezistăm au organizat evenimentul „Copacul cu Haine” ce s-a desfasurat Sambata, pe 24 Septembrie in parcul Cismigiu si a avut ca scop colectarea de haine, alimente, jucarii si alte rechizite pentru:
– copii /3-6 ani = 42 (30 fete si 12 baieti)
– copii / 7-9 ani = 87 (44 fete si 43 baieti)
– copii / 10- 12 ani = 96 (50 fete si 46 baieti)
– copii / 13-15 ani = 64 (31 fete si 33 baieti)
– copii / 16-18 ani = 28 (16 fete si 12 baieti)

Asociatiatia COSI a contribuit la eveniment prin implementarea propriei actiuni de colectare, prin care am reusit sa strangem cam ce se poate vedea in imagini.

14444703_1817122591839574_6905185588465229049_o14468536_1817122508506249_3169485688626138085_o

Multumim din suflet tuturor persoanelor care au donat, au ajutat si Organizatiei Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual pentru suport si transport!
#internationaldayofcharity #charity #COSI #teamwork #THANKYOU!

Campania Copacul cu Haine

Asociatia COSI va participa la evenimentul de caritate „Dăruiește haine, încălțăminte, jucării, rechizite și alimente pentru Asociația Ana și copiii”, parte din Campania Copacul cu Haine, pe data de 24 Septembrie, in Parcul Cismigiu.
Asadar, daca aveti hainute, incaltaminte si alte lucruri de care se pot bucura cei peste 300 de copii care sunt grup tinta al evenimentului, noi le vom colecta pana pe data de 24 Septembrie si le vom duce in parcul Cismigiu.
Va asteptam cu un mesaj sau un mail la asociatiacosi@gmail.com

https://www.facebook.com/events/1689748548014725

Spor la caritate !