Ziua Internaţională a Stiinţei pentru Pace şi Dezvoltare

Astăzi vorbim despre “World Science Day for Peace and Development” sau pe limba celui mai iubit dintre pământeni aceasta s-ar traduce ca fiind “Ziua Internaţională a Stiinţei pentru Pace şi Dezvoltare”.

Începând din 2001, în fiecare an, pe 10 Noiembrie, ne aducem aminte despre cum #ştiinţa#pacea şi #dezvoltarea sunt interconectate. Prin intermediul obiectivelor stabilite de UNESCO, statele partenere dialoghează şi cooperează să aducă dezvoltarea ştiinţei în beneficiul societăţii.

Precum şi ceilalţi ani, fiecare este privilegiat să primescă o temă, iar cei mai sus menţionaţi au stabilit pentru 2017 urmatoarea: “Science for Global Understanding”.

Înțelegerea globală este esențială pentru pacea și dezvoltarea durabilă, prin faptul că promovează angajamentul indivizilor și comunităților locale în schimbul de cunoștințe pentru acțiuni și schimbări comportamentale. Știința este astfel in centrul inţelegerii globale, deoarece nu numai că ne ajută să înțelegem lumea, ci și unii pe altii. În plus ajută și la proiectarea, dezvoltarea și implementarea schimbărilor pe care ni le propunem.

Pentru cunoscătorii de limbă engleză ataşăm mai jos mesajele oficiale UNESCO din ultimii ani:
https://www.youtube.com/watch?v=NAr3xJ51Jb0 (2013)
https://www.youtube.com/watch?v=Ybiny-SE-qY (2014)
https://www.youtube.com/watch?v=Uac8lTTr3FY (2015)

Aşteptam cu nerăbdare cuvintele ce ne vor fi adresate în acest an! Până data viitoare.. PACE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *